• Pam Steffen

What I eat in a day (augustus 2020)

Daar is die dan weer, de What I eat in a day van augustus. Nog niet zo heel lang geleden heb ik een What I eat in a day in maart gepost. Sinds die tijd is er toch het één en ander veranderd in mijn eetroutine. Bij alle What I eat in a day geef ik altijd aan dat hetgeen wat ik eet op een dag werkt voor ‘mij’. Dit is dus niet dé manier hoe iedereen zou moeten eten om af te vallen, spieren aan te komen of om op gewicht te blijven. Deze blogs zijn ervoor bedoeld om inspiratie uit te halen en ideeën door op te doen.

Ontbijt

En ja daar kom ik weer, ik sta er nog steeds achter dat je de dag goed begint met een flink en stevig ontbijt. In beide What I eat in a day heb ik aangegeven dat ik elke dag havermout of volkoren graanontbijt als eerste maaltijd nuttig. Je hoort hem al aankomen… dit doe ik nog steeds elke dag, alleen de hoeveelheden zijn verminderd. Ik merk dat ik vaak aan het einde van de middag en in de avond meer honger heb. Om deze reden heb ik mijn calorieën inname in de ochtend verminderd en verplaatst naar de namiddag en de avond. Beide graanproducten zitten vol met vezels en de gehele ochtend zit ik hier vol van.

 • 30 gram havermout of volkoren graanontbijt

 • 120 ml magere melk bij de havermout/ 130 ml magere melk bij het volkoren graanontbijt

 • 1 banaan

 • Snufje koek & speculaaskruiden of kaneel

Tussendoortje 1

Het eerst tussendoortje eet ik rond 10 uur. Dit is nog steeds magere kwark met een appel. Net als bij het ontbijt heb ik hoeveelheid kwark verminderd om dezelfde reden.

 • 150 gram magere kwark

 • 1 appel

 • Snufje koek & speculaaskruiden of kaneel

Lunch

In mijn eetroutine van de lunch is wel het één en ander veranderd en kan bestaan uit 1 van de volgende gerechten;

Soep met volkorenbrood

Regelmatig maak ik een soep van gepureerde groente. Je kan hierbij denken aan tomatensoep, paprikasoep, courgettesoep, broccolisoep, etc. Wanneer ik mijn mega kom soep op tafel zet, kijkt mijn vriend mij altijd heel raar aan en denkt bij zichzelf; hoe gaat ze dat ooit op krijgen???

Ja, mijn soepkommen zijn aardig groot en kunnen dan ook bestaan uit bijvoorbeeld 3 hele paprika’s of 5 grote tomaten. Qua calorieën zit er natuurlijk bijna niks in een stuk groente dus je kan er ongegeneerd van door eten. Om ook wat volkoren granen binnen te krijgen, eet ik er altijd nog 2 sneeën geroosterd volkorenbrood bij.


Couscous salade

Een ander gerecht wat ik regelmaat eet tijdens de lunch is een couscous salade. Hier zit ik zeker lang vol van en zit net als bij de soep vol met groente en volkorengranen. De ingrediënten staan hieronder beschreven.

 • 50 gram volkoren couscous

 • Paprika

 • 2 gebakken eieren

 • 4 plakjes runderrookvlees

Gebakken ei

Een gebakken ei ben ik ook nog steeds dol op.

 • 2 eieren

 • Paprika

 • 4 plakjes kipfilet of runderrookvlees

 • 2 volkoren boterhammen

Volkorenboterham gezond

Een nieuwe variatie aan mijn lunch is een boterham gezond. De ingrediënten staan hieronder uitgewerkt.

 • 1 gekookt ei

 • Paprika

 • 100 gram komkommer

 • 4 plakjes kipfilet of runderrookvlees

 • 2 volkoren boterhammen


Pamcakes

In mijn vorige 2 What I eat in a day at ik nog regelmatig mijn protein pancakes. Deze maak ik eigenlijk nooit meer, maar ik heb hier natuurlijk wel een vervanger op gevonden en geniet 1 keer in de week van mijn verrukkelijke Pamcakes. Het recept hiervan kan je vinden door hierop te klikken.


Tussendoortje 2

Rond een uur of 15:00 eet ik mijn eerste middag tussendoortje. Dit bestaat meestal uit iets wat vult, zodat ik de middag goed kan doorkomen. Hierbij kan je denken aan 20 gram ongezouten en ongebrande noten of 2 grote volkoren crackers en altijd 2 mandarijnen.

Avondmaaltijd

Sinds kort ben ik begonnen met het mealpreppen van mijn avondeten. Hierdoor heb ik meer tijd voor andere dingen en hoef ik niet elke keer te bedenken wat ik wil eten. Mijn mealprep voor het avondeten bestaat uit de volgende ingrediënten.

 • 30 gram ongekookte rijst

 • 220 gram diepvriesgroenten, alle variaties die er zijn

 • 140 gram kip of tofu of 1 stuk pangasiusfilet


Tussendoortje 3

Tussendoortje 3 wat ik normaal in de namiddag at, is dus verplaatst naar de avond. Het komt nu namelijk vaker voor dat ik in de avond sport dan in de ochtend, zoals ik eerst deed. Hierdoor heb ik na mijn gymsessie natuurlijk honger. Mijn avond tussendoortje bestaat dan ook regelmatig uit 4 rijstwafels met 4 plakjes kipfilet en 100 gram komkommer.

Drinken

Nog steeds drink ik de gehele dag door water, bruisend water of thee.

85 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact me

Heb je tips, opmerkingen, vragen of wil je een

samenwerking met mij aangaan?

Neem dan met dit formulier contact met mij op. 

 • Instagram
 • Facebook
 • Gray LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now