• Pam Steffen

Review Whey Excellent (Cookies & Cream)

Het is een tijdje geleden dat ik een review heb geschreven over een supplement, maar hier is er weer 1!

Lekker romig en vol van smaak, dat staat er op voorkant van de pot Whey Excellent van Bodystore. Deze omschrijving klopt dan ook zeker. Het eiwitpoeder heeft een volle smaak en al helemaal wanneer je het samen met water of magere melk in de blender mixt geeft dit een romige en volle structuur.

Ikzelf ben nooit zo van de eiwitshakes, maar wanneer ik deze poeder mix met magere melk en een banaan is het net alsof je een milkshake drinkt.

Daarnaast gebruik ik dit supplement vooral voor door mijn havermout of volkorengraanontbijt in de ochtend. Mijn ochtendsnack bestaat eigenlijk altijd uit magere kwark met een banaan en een snufje kaneel. En ook door de kwark is een scoop van deze eiwitten verrukkelijk. Het laat het echt smaken als een dessert in de ochtend.

Een tijdje geleden heb ik een recept op mijn site gezet voor Energybars en Post-workoutbars en je gaat hem al horen aankomen, maar ook hiervoor heb ik deze eiwitten gebruikt. Klik hier voor het recept.


De Whey Excellent is een Whey eiwit. Whey ontstaat wanneer melk door een filter wordt geperst. Het is een restproduct van de kaasproductie. Het mengsel wat daarna overblijft wordt gedroogd en verandert in poeder. Dit poeder is de eiwitpoeder. Het bestaat onder andere uit vet, koolhydraten en bevat 30-90% eiwit. Whey eiwitten bevatten veel van de belangrijke aminozuren en het lichaam kan ze snel opnemen. Om deze reden wordt een Whey eiwitshake vaak gedronken na een workout.


Ik heb de Whey Excellent getest en beoordeeld op de volgende punten:

- Mengbaarheid

- Smaak

- Voedingswaarden


Wat Bodystore zegt over hun Whey Excellent:

Whey Excellent van Bodystore is heerlijk vol van smaak en heeft een zeer hoge klantenwaardering uit meer dan 1100 reviews. Het bevat per dosering maar liefst 24 gram hoogwaardige whey proteïne, 11 gram essentiële aminozuren en 5,5 gram BCAA's. Whey Excellent bevat enkel de hoogste kwaliteit micro gefiltreerde whey proteïne. Bovendien is het een Nederlandse kwaliteit die behoort tot de wereldtop.

- De meest zuivere kwaliteit Whey Proteïne - Bestaat voor 78% uit pure eiwitten - Volle en romige smaak - Makkelijk te mixen zonder klonten - Wordt zeer snel opgenomen - Licht verteerbaar - Bevat microgefilterde Whey Proteïne Concentraat - Geschikt in een eiwitrijk voedingspatroon - Hoog gehalte BCAA's - Rijk aan essentiële aminozuren - Goede prijs/kwaliteit verhouding - Bevat geen aspartaam - Ideaal voor ’s ochtends en na de training


Mengbaarheid

Het is natuurlijk belangrijk bij een eiwitshake dat de poeder goed oplost in melk of water en er geen klonten ontstaan. Bij het maken van de shake heb ik hem gemixt met water, magere melk, magere kwark, havermout en volkorengraanontbijt. Bij alle manieren ontstonden er geen klontjes en gaf het een volle smaak aan mijn ontbijt en een romige structuur aan de shake.


Smaak

Smaak is ook zeker een belangrijk onderdeel om op te letten. Zoals ik hierboven al heb omschreven gaf de eiwitpoeder een volle en lekkere smaak aan mijn ontbijt en ochtendsnack. En dat was ook zeker bij de shake.


Voedingswaarden

Het belangrijkste onderdeel van een eiwitshake zijn de voedingswaarden. Hieronder staan de voedingswaarden afgebeeld.

Zoals je kunt zien bevat de eiwitshake een hoge dosis eiwitten per dosering en weinig vet. Wel bevat 1 scoop een redelijk hoge dosering suikers, vind ik zelf. Maar dit is eigenlijk altijd zo bij een Whey eiwit. Wanneer je opzoek bent naar een eiwit met nauwelijks suikers, kan je beter gaan voor een Isolaat eiwitpoeder.


Conclusie

Ik ben zeker tevreden en aardig positief over de Whey Excellent van Bodystore. Het mixt goed, de smaak is vol en romig en de hoeveelheid eiwitten per scoop zijn prima. Wanneer je dus opzoek bent naar een goede Whey eiwitpoeder zal ik deze zeker aanraden!


9 keer bekeken

Contact me

Heb je tips, opmerkingen, vragen of wil je een

samenwerking met mij aangaan?

Neem dan met dit formulier contact met mij op. 

  • Instagram
  • Facebook
  • Gray LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now