- Pam Steffen
Protein pancakes
Bijgewerkt: 22 mei 2020
It's time voor pancakes!

Ik ben een super grote fan van eiwit pannenkoeken! Ze zijn ideaal als mealprep voor de komende week. Daarom adviseer ik je om er een hele boel van te maken en ze te gebruiken voor meerdere dagen. Ze zijn namelijk super snel en makkelijk om te maken en ze smaken verrukkelijk!
In deze pannenkoeken zitten maar liefst 45 gram eiwitten. Hierdoor is het een perfecte post-workout meal en kom je makkelijk aan je eiwitten.
Probeer ze zelf ook eens en geniet ervan!
Voedingswaarden:
604 kcal
44,8g eiwit
52,8g koolhydraten
23,9g vet
6,2g verzadigd vet
5,3g vezels
Benodigdheden:
Banaan 1 stuk
Eieren 2 stuks
Havermout 20 gram
Halfvolle melk 50 ml
Eiwitpoeder 1 scoop
Walnoten 15 gram
Olijfolie 1 eetlepel
Bereidingswijze:
Prak de banaan op een bord met een vork.
Breek de eieren in een kom en kluts deze.
Voeg de geprakte banaan, havermout, melk en eiwitpoeder toe en roer dit tot het goed met elkaar gemengd is.
Breek de walnoten in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan het beslag.
Verwarm de olijfolie in de pan en bak de pannenkoeken hier om en om in gaar.
Leg de pannenkoeken op een bord en smullen maar!
Variatie tip:
Als variatie kan je de pannenkoeken serveren met extra bosbessen, plakjes banaan of een beetje magere kwark. Ook is het lekker om een ½ theelepel kaneel door het beslag te mixen.