• Pam Steffen

Olijfolie vs kokosolie

Kokosolie, is het werkelijk zo gezond als dat ze zeggen? Of is het gewoon een hype?

Kokosolie is steeds bekender en populairder om te gebruiken. Sommige mensen zeggen dat het een perfecte vervanger is voor olijfolie en het het slechte cholesterol doet verlagen.

Helaas zijn de beredeneringen over hoe gezond kokosolie is niet juist. Kokosolie oftewel kokosvet bevat veel verzadigd vet, het slechte vet. Verzadigd vet zorgt juist voor de verhoging van je slechte

cholesterol en dat zorgt voor meer kans op hart- en vaatziekten.


Olijfolie bevat daarin tegen veel onverzadigd vet, het goede vet. Daarnaast draagt olijfolie bij aan een goede cel functie, verkleint het de kans op hart- en vaatziekten en heeft een antioxiderende werking. Olijfolie bevat vitamine E en deze vitamine heeft een antioxiderende werking in je lichaam, oftewel olijfolie heeft een beschermende werking tegen ongewenste cel afbreuk. Ook heeft olijfolie een ontstekingsremmend effect, stimuleert het de vetverbranding en heeft het een bevordert effect op de stoelgang.


PAM Cooking Spray Olive Oil van Bodystore

Deze cooking spray, is een smaakvolle variant op de traditionele olijfolie, maar door het gebruik van deze spray gebruik je veel minder vet. De spray is heel makkelijk en zuinig in gebruik. Of je nu een bakvorm of ovenschaal gaat invetten, vlees gaat bakken of braden, een ei gaat bakken of groente gaat roerbakken, PAM Cooking Spray Olive Oil voegt net dat beetje extra smaak toe aan je gerecht.


59 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact me

Heb je tips, opmerkingen, vragen of wil je een

samenwerking met mij aangaan?

Neem dan met dit formulier contact met mij op. 

  • Instagram
  • Facebook
  • Gray LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now