• Pam Steffen

Lekkere en gezonde appelcake en bananenbrood

Bijgewerkt: mei 22

Voor een snack in de ochtend of middag ben ik gek op zelfgemaakte appelcake of bananenbrood. Het is zo simpel om te maken en je kan het natuurlijk ook invriezen. Door het in te vriezen kan je elke dag genieten van zo’n healthy snack. In 1 plak appelcake zitten maar 135 kcal en in 1 plak bananenbrood maar 134 kcal. Ze vullen enorm, dus als je 1 plak eet als tussendoortje kan je tot de volgende maaltijd er zeker weer tegenaan!


Voedingswaardes appelcake:

135 kcal

5 gram eiwit

20 gram koolhydraten

3 gram vet

0,8 gram verzadigd vet

2 gram vezels

Benodigdheden appelcake:

135 gram havermout

2 appels

3 eieren

1 tl-koekkruiden

2 tl-bakpoeder

1 mespuntje zout

50 gram rozijnen

Bereidingswijze appelcake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Laat de rozijnen wellen in een bakje warm water

  3. Klop de eieren los tot ze een beetje romig zijn in een keukenmachine, blender of met een staafmixer

  4. Voeg de havermout, koekkruiden, bakpoeder en het zout toe en mix dit

  5. Snijd de appels in kleine stukjes en mix 1 appel met het beslag mee in de keukenmachine, blender of met de staafmixer

  6. Giet de rozijnen af en schep ze samen met de tweede appel door het beslag

  7. Verdeel het beslag gelijkmatig in het bakblik en plaats de appelcake voor 40 minuten in de oven

  8. Zodra de appelcake klaar is, laat je hem afkoelen en haal je hem uit het bakblik

  9. Snijd de cake in 8 gelijke stukken


Voedingswaardes bananenbrood:

134 kcal

5 gram eiwit

20 gram koolhydraten

3 gram vet

0,8 gram vet

2 gram vezels


Benodigdheden bananenbrood:

135 gram havermout

3 rijpe bananen

3 eieren

1 tl-koekkruiden

2 tl-bakpoeder

1 mespuntje zout

Bereidingswijze bananenbrood:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden

  2. Klop de eieren los tot ze een beetje romig zijn in een keukenmachine, blender of met een staafmixer

  3. Voeg de bananen in stukken, havermout, koekkruiden, bakpoeder en het zout toe en mix dit

  4. Verdeel het beslag gelijkmatig in het bakblik en plaats de bananenbrood voor 35 minuten in de oven

  5. Zodra de bananenbrood klaar is, laat je hem afkoelen en haal je hem uit het bakblik

  6. Snijd de bananenbrood in 8 gelijke stukken


Variatie tip:

Als variatie kan je noten in het beslag doen, bijvoorbeeld walnoten of hazelnoten. Ook kan je bosbessen toevoegen aan het beslag van het bananenbrood.

92 keer bekeken

Contact me

Heb je tips, opmerkingen, vragen of wil je een

samenwerking met mij aangaan?

Neem dan met dit formulier contact met mij op. 

  • Instagram
  • Facebook
  • Gray LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now