• Pam Steffen

Eiwitshakes Isolate Excellent Bodystore.nl (banaan)

Bijgewerkt: 26 jul 2019

Eiwitshakes alleen voor bodybuilders? Nee natuurlijk niet!

Eiwitshakes zijn perfect om toe te voegen in een gezonde levensstijl. Het is voor iedereen belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Eiwitten bestaan uit aminozuren en die aminozuren zijn de bouwstenen waaruit je spieren opgebouwd zijn. Om deze reden gebruiken veel mensen die sporten eiwitshakes, want hiermee bevorderen ze de groei, instandhouding en herstel van hun spieren. Maar ook als je wilt afvallen, kan je eiwitshakes gebruiken. Ze zorgen namelijk voor een verzadigd gevoel en hierdoor krijg je minder calorieën binnen. En de extra spieren zijn weer handig voor het verbranden van meer energie.


Maar hoeveel eiwitten heb je dan nodig? De mening hierover is een beetje verschillend. Als je regelmatig aan krachtsport doet kan je de rekensom 1,8 tot 2 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht gebruiken. Als je aan duursport doet, heb je ongeveer 1,2 tot 1,4 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht nodig. Doe je niet zoveel aan sport of sport je helemaal niet? Dan heb je minder eiwitten nodig, je kan dan de rekensom 0,8 tot 1 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht gebruiken.


En wanneer gebruik je nou welke soort eiwitten? Als je opzoek bent naar een goede eiwitshake moet je goed letten op de verschillende soorten eiwitten die er zijn. De eiwitpoeders die je oplost in melk of water zijn meestal gemaakt van ‘wei eiwit’ (ook wel ‘whey’) of ‘caseïne eiwit’.

Whey ontstaat wanneer melk door een filter wordt geperst. Het is namelijk een restproduct van de kaasproductie. Het mengsel wat overblijft wordt gedroogd en het poeder wat overblijft is eiwitpoeder. Het bestaat uit vet, koolhydraten (in de vorm van melksuiker, oftewel lactose) en bevat 30-90% eiwit.

De drie bekendste varianten van whey zijn; whey concentraat, whey isolaat en whey hydrolisaat. Concentraat bevat 29-89% eiwit, isolaat bevat meer dan 90% eiwit en hydrolisaat bevat ook meer dan 90% eiwit en weinig tot geen lactose.

Het belangrijkste verschil tussen de shakes is de mate van zuiverheid. Whey Isolaat wordt bijvoorbeeld verder gefilterd, waardoor het gehalte aan koolhydraten en vetten lager is.

Bij de productie van kaas wordt dus de whey uit de melk gefilterd, onder andere blijft er caseïne eiwit en andere bestanddelen over voor de productie van kaas.

Whey en caseïne zijn beide goede eiwitbronnen. Whey eiwitten bevatten veel van de belangrijke aminozuren en het lichaam kan ze snel opnemen. Caseïne eiwitten bevatten ook veel goede aminozuren, maar deze neem je veel langzamer en geleidelijk op.


De meeste eiwitshakes bevatten whey eiwitten. Deze shakes kunnen dus nuttig zijn om direct na de training te gebruiken. Je spieren hebben dan veel behoefte aan de eiwitten en hoe sneller ze die eiwitten krijgen, hoe sneller ze zullen herstellen.


Review Isolate Excellent van Bodystore


Ik heb de Isolate Excellent van Bodystore getest en beoordeeld op de volgende punten:

 • Mengbaarheid

 • Smaak

 • Voedingswaarden

Wat Bodystore zegt over hun Isolate Excellent:

‘Isolate Excellent van Bodystore bevat enkel de allerbeste kwaliteit wei eiwit isolaat. Met Isolate Excellent maak je in een handomdraai een heerlijke eiwitshake zonder klonten. Whey isolaat is zeer zuiver en heeft een zeer laag vet- en lactosegehalte. Ideaal in een eiwitrijk voedingspatroon.

Isolate Excellent bevat 90% wei eiwit, zeer laag vet- en lactose gehalte. De allerbeste en zuiverste eiwitshake met de snelste opname.’

 • De beste kwaliteit micro en ultra gefiltreerde whey isolaat

 • Hoog eiwitpercentage van 90%

 • Zeer laag vet- en lactosegehalte

 • Lost perfect op in vloeistof

 • Voortreffelijke smaak

 • Meer dan 20% BCAA’s per dosering

 • Bevat alle essentiële aminozuren

 • Heeft een zeer hoge biologische waarde

 • Ook geschikt voor mensen die lactose-intolerant zijn

Mengbaarheid

Ik heb de shake beoordeeld op de mengbaarheid. Het is belangrijk bij een eiwitshake dat de poeder goed oplost in bijvoorbeeld melk of water, er moeten namelijk geen klonten ontstaan. Volgens de Bodystore zou de shake perfect op moeten lossen in vloeistof. Deze opmerking kan ik zeker bevestigen! Ik maak mijn eiwitshakes altijd aan met water en tijdens het schudden ontstonden er geen klonten. Voor het aanmaken van de shake heb ik 250 ml water gebruikt en 1 scoop eiwitpoeder.


Smaak

Ook heb ik gelet op de smaak van de eiwitshake. Het is namelijk niet lekker als je een eiwitshake dagelijks gebruikt en de smaak niet lekker is. Ik heb de smaak ‘banaan’ getest. Naast deze smaak verkoopt de Bodystore ook de smaken naturel, chocolade, vanille en aardbei. Ook over de smaak ben ik erg positief! Met water smaakt deze shake erg lekker, de smaak van banaan is duidelijk aanwezig. Het is wel belangrijk dat je niet te veel water toevoegt en je dus houdt aan de gebruiksaanwijzing van 250 ml water en 1 scoop eiwitpoeder.


Voedingswaarden

Het belangrijkste onderdeel van een eiwitshake zijn de voedingswaarden. Hieronder staan de voedingswaarden van de Isolate Excellent beschreven.

Zoals je kunt zien, bevat de Isolate Excellent van de Bodystore een hoge dosis eiwitten en weinig vet en suikers.


Conclusie

Persoonlijk ben ik erg positief over de Isolate Excellent van de Bodystore. Het is heeft een goede smaak, is goed oplosbaar, bevat veel eiwitten en zeer weinig vetten en suikers. Ik zou deze shake dan ook zeker aanraden!


Praktische tips

Je kan eiwitpoeder ook door veel verschillende producten heen mengen in plaats van het alleen te drinken als een shake. Denk bijvoorbeeld aan yoghurt, kwark of havermout voor het ontbijt of een snack. Ook kan je er hele lekkere en eiwitrijke pancakes van maken. Klik hier voor het recept van deze pancakes.

61 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact me

Heb je tips, opmerkingen, vragen of wil je een

samenwerking met mij aangaan?

Neem dan met dit formulier contact met mij op. 

 • Instagram
 • Facebook
 • Gray LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now