• Pam Steffen

Hoe ik 24 kg ben afgevallen

Bijgewerkt: 27 nov 2019


Al heel mijn leven lang struggle ik met mijn gewicht en hoe ik eruit zie. Op mijn zwaarst heb ik 80 kg gewogen. Ik wist wel hoe ik gezond moest eten, maar ik kon er nooit mijn balans in vinden en daarom was ik echt een jojo. Als ik naar foto’s van mezelf keek werd ik doodongelukkig om hoe ik eruit zag. Ik begon me steeds ongemakkelijker te voelen en ik probeerde altijd mijn lichaam zo veel mogelijk te bedekken.


Rond mijn 15e was ik er klaar mee en begon ik met afvallen, maar dit deed ik niet op de goede manier. Ik at bijna niks meer en op die manier viel ik dus af. Als sport begon ik met hardlopen, maar doordat ik bijna niks at werd ik licht in mijn hoofd, had ik elke dag hoofdpijn en kreeg ik haaruitval. Maar ik dacht bij mezelf ‘ik val nu wel af’, dus ik ging ermee door. Dit was natuurlijk niet lang vol te houden en na een paar maanden zaten alle kilo’s er weer aan en uiteindelijk zelfs nog meer erbij.


Ongeveer vanaf mijn 17e had ik een BMI van 33kg/m2, obesitas dus. Vanaf dat moment deed ik alsof ik het niet zag, maar ik had gewoon zwaar overgewicht. Ik ontkende het voor mezelf en zei continue dat het wel mee viel. Ik hield mezelf voor de gek.


Rond mijn 18e had ik samen met een paar vriendinnen een abonnement genomen bij de sportschool. Ik wist toen helemaal niet wat ik daar moest doen en ik dacht dat ik eerst alleen cardio moest doen om af te vallen en krachttraining alleen voor mensen was die al dun zijn en spieren willen opbouwen. FOUT natuurlijk! Ik ben toen een paar keer naar de sportschool geweest en heb uiteindelijk weer het abonnement stopgezet, want ik zag niet veel vooruitgang en ik hield het niet lang vol.


Toen ik 19 was, had ik het gezonde eten weer opnieuw opgepakt en dit keer wel met succes. Ik begon met het bijhouden van eetdagboek, zodat ik precies kon zien wat ik at. Ik at op dat moment gewoon gezond en voldoende, ik had mezelf dus niet weer opnieuw uitgehongerd. Toen ben ik 10 kg afgevallen! Eindelijk wel resultaat dacht ik en ik ging ermee door.


In september 2016 kreeg ik een relatie met mijn toenmalige vriend. Hij deed toen al 5 jaar aan fitness. Door hem had ik weer opnieuw een abonnement genomen bij de sportschool. En op dat moment ging er een knop om in mijn hoofd. Ik ging fitnessgirls volgen op Instagram, ik las veel blogs over gezonde voeding en volgde verschillende Youtubers die hier meer over vertelde en beetje bij beetje kreeg ik meer kennis over fitness en gezonde voeding. Op die manier ben ik er dus achter gekomen dat het gaat om een balans tussen cardio en krachttraining. Doordat ik toen steeds meer resultaat zag, werd ik verslaafd aan fitness. Uiteindelijk ben ik dus op eigen kracht 24 kg afgevallen door de combinatie van krachttraining, cardio en gezond eten. Natuurlijk heb ik moeilijke momenten hierin gekend, maar het gaat erom dat je een balans vindt in de manier van sporten en gezond eten en een manier vindt dat bij jou past. Alleen op die manier kan je er een levensstijl maken en het volhouden!


Voor mij is fitness en gezond eten nu echt een levensstijl geworden en momenteel ben ik nog steeds bezig met het continue verbeteren van mijn lichaam en stel ik hiervoor steeds nieuwe doelen.


Met dit verhaal wil ik jou inspireren, motiveren en laten zien dat jij het ook kan! Jij kan ook bereiken wat je wilt, als je het maar graag genoeg wilt. Laat niemand je iets anders vertellen. Je moet gewoon die ‘knop’ in je hoofd omzetten. Dit heb je vast allemaal eerder gehoord, maar ik geloof erin dat als je zelf achter je keuzes staat om gezonder te gaan leven, je het dan ook echt kan.

Afvallen en spier opbouwen is jezelf iets laten zien en bewijzen. Het vergt doorzettingsvermogen, innerlijke kracht en overwinning. Daarom moet je altijd in je gedachten houden dat je dit voor jezelf doet, omdat je jouw leven beter wilt maken en omdat je jezelf gelukkig en gezond wilt zien.


511 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact me

Heb je tips, opmerkingen, vragen of wil je een

samenwerking met mij aangaan?

Neem dan met dit formulier contact met mij op. 

  • Instagram
  • Facebook
  • Gray LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now