• Pam Steffen

Collageen Hydrolysaat Great Lakes

Bijgewerkt: 28 sep 2019

Collageen is een belangrijk eiwit, maar waarom zou je het als supplement gebruiken? Lees het allemaal in deze blog!

Wereldwijd zijn Whey-eiwitten de meest gebruikte eiwitten als voedingssupplement. Meer informatie over deze soorten eiwitten kan je lezen in mijn blog over eiwitshakes.

Collageen hydrolysaat is ook een perfecte bron van eiwitten. Maar deze bron bevat aminozuren die specifiek de huid, haren en gewrichten ondersteunen.


Maar wat is collageen nou precies?

Het woord collageen komt van het Griekse woord; kolla, wat samenbinden betekent. Het is een lichaamseigen stof en eiwit dat rijk is aan aminozuren. Het is een stofje in je lichaam dat een belangrijk onderdeel is van het bindweefsel. Bindweefsel is een vorm van weefsel dat onderdeel uitmaakt van alle organen van het lichaam van mens en dier. Het heeft een steunende en verzorgende functie. Je kan dit weefsel zien als de lijm van je lichaam. Het houdt alle onderdelen van je lichaam bij elkaar en geeft steun aan de organen.

Collageen houdt het bindweefsel bij elkaar in je lichaam. Bijvoorbeeld in de bloedvaten, botten en de huid. Collageen vormt langwerpige vezels, deze vezels worden ook wel de ‘collageenvezels’ genoemd en ze zorgen voor de stevigheid in je lichaam. Ze zitten bijna overal in je lichaam, maar vooral in de huid, pezen en gewrichtsbanden. Collageen is dus het meest voorkomende eiwitmolecuul in je lichaam. Het komt verder ook voor in je botten, kraakbeen, organen, bloedvaten, ogen, darmen en tussenwervelschijven.


Wat is de verbinding met collageen en rimpels?

Collageen zorgt dus in je gehele lichaam voor stevigheid, ook in je huid dus. Het wordt onder andere ook in de huid gemaakt. Dit proces neemt af als je ouder wordt. Om deze reden is de huid van ouderen mensen slapper en dunner. Het bindweefsel wordt namelijk minder stabiel door de afname collageen en uiteindelijk zakt je huid in elkaar en ontstaan er rimpels.

Ook zorgt bijvoorbeeld de blootstelling aan de zon, roken of bepaalde voeding voor de afbraak van collageen in de huid. Van snelle suikers kan je bijvoorbeeld rimpels krijgen. Snelle suikers zijn suikers die je lichaam snel opneemt en je bloedspiegel snel doen stijgen. Ze zitten bijvoorbeeld in koek, snoep en frisdrank. Suikers zetten zich vast op het collageen in de huid, hierdoor wordt dit verhard en beschadigd. Dit proces wordt glycatie genoemd.


Waarom zou je collageen als supplement gebruiken?

  • Het verbetert je huid

Collageen in het menselijk lichaam verbetert dus de huid. Het is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

  • Het is goed voor je hart en bloedvaten

Collageen zorgt voor de flexibiliteit van de slagaders en zorgt ervoor dat de slagaders niet te ver uitzetten.

  • Het vermindert gewrichtsklachten en gewichtsaandoeningen

Gewrichten die pijn doen en stijf zijn, wordt onder andere veroorzaakt doordat het collageengehalte in je lichaam is afgenomen. Door voldoende collageen binnen te krijgen, kunnen je gewrichtsklachten afnemen.

  • Het zorgt voor glanzend haar dat gezond is

Collageen geeft dus structuur aan je bloedvaten, ook aan de bloedvaten rond de haarzakjes. Als het collageen afneemt en verhard krijgt je haar niet genoeg zuurstof en kan het afsterven. Een goede collageen kwaliteit en hoeveelheid zorgt voor en gezonde haargroei.

  • Het zorgt voor sterke botten en gewrichten

Collageen zorgt ervoor dat je botten minder kwetsbaar worden voor breuken en het versterkt je pezen die je botten bevestigen aan je skelet. Ook zorgt het voor versterking van je gewrichten en het kraakbeen binnen je gewrichten.


Voor wie is een collageen supplement van toepassing?

Als je ouder wordt neemt de productie collageen in je lichaam af en hierdoor zullen er verouderingsverschijnselen, zoals rimpels, een losse huid en pijn in de gewrichten ontstaan. De productie van collageen kan ook minder worden door een ongezonde leefstijl. Als je ouder wordt of ongezonde leefgewoontes naleeft, zal een collageen supplement baat kunnen hebben.


Great Lakes Collageen Hydrolysaat van Bodystore

Dit collageen wordt gewonnen uit de huid, bindweefsel en botten van 100% gras gevoerde runderen. Het is een bioactief product dat 90% eiwit bevat en gemakkelijk wordt opgenomen door het lichaam. Collageen hydrolysaat is een unieke combinatie van aminozuren in geconcentreerde hoeveelheden. Dit eiwit met een laag moleculair gewicht is makkelijk verteerbaar. Door het lage molecuulgewicht lost het makkelijk op in koude, warme of hete vloeistoffen.

Er wordt geadviseerd om per dag tweemaal 2 opgehoopte eetlepels te gebruiken.

33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact me

Heb je tips, opmerkingen, vragen of wil je een

samenwerking met mij aangaan?

Neem dan met dit formulier contact met mij op. 

  • Instagram
  • Facebook
  • Gray LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now